Yemekchi Catering

TAŞIMA YEMEK HİZMETLERİ
İşyerinizde verimli alan kullanımı için size taşıma yemek hizmeti öneriyoruz. Bu durumda, depolama, hazırlık, pişirme ve çöp ayrıştırma için ayırmak durumunda olduğunuz alanlardan tasarruf sağlamış oluyorsunuz. Merkez mutfaklarımızda pişirilmiş sıcak ve soğuk yemeklerimizi, hijyenik ısı zinciri içerisinde ve ev lezzetinde işyerinizde ulaştırıyoruz.


YERİNDE PİŞİRME YEMEK HİZMETİ
İşyerinizde bize ayırabileceğiniz yeterli mutfak ve depo alanınız var ise, yemeğinizi kendi tesisinizde de hazırlayıp servis edebiliriz. M utfağınızın ve yemekhanenizin hem teknik anlamda hem de görsel anlamda kurumu, revizyonu için teknik ekibimiz de hizmetinizde olacaktır. TEKNİK BAKIM ONARIM servisimiz mutfak ekipmanlarının periyodik bakımını üstlenecektir. Tüm detaylar bize, güven ve rahatlık duygusu ise ait olacaktır.


CAFE İŞLETİM HİZMETİ
Yoğun çalışma temposu içerisinde çalışanlarına kısa ama rahat bir nefes aldırmayı arzu eden müşterilerimize cafe işletim hizmetimiz seçkin bir ayrıcalık sağlıyor.Binanızda ayıracağınız küçücük alanda bile farklı atmosfer yaratıp hoş lezzet ve farklı sunumlarla ruhunuza dokunuyoruz.


TOPLU YEMEK HİZMETİ
Üzerine en çok yoğunlaştıgımız konu üretimdeki genel temizlik (hijyen) kurallarını biraz abartarak uygulamamız. Sizlere mükemmel bir hizmet verebilmek için aylık planlamanın dışında günlük üretim güncellemelerini de gözden geciriyoz. Kompleks olarak üretimi sağlamak için gerekli yasal izinlerin alınması ve uygulamadaki yasal zorunluluklar bizim üretimimizdeki standartları oluşturuyor. Catering hizmetinde en önemli konulardan biride lojistik destek ünitemiz süper hijyen sağlanarak verilmektedir. Her ayrıntıyı dikkatle takip en son sistem tesislerimizde yemek üretimini sanata çeviriyoruz. Saklama ve tazeleme ünitelerini günde üç kez kontrol ederek afiyetle yiyeceğiniz yiyeceklerin hammeddelerini markalı ve birinci kalitede ürünlere gercekleştiriyoruz

 

Hijyen Kalte
YEMEKCHI, "KALİTE" gönüllüsü ve sektöründe öncü bir firma olmanın sorumluluğu ile mutfak ve projelerinde, satınalmadan, servis sonuna kadar tüm süreçlerde, sektördeki en yüksek KALİTE'yi sağlamak amacıyla çok özel tedbirler ve uygulamalarla çalışmaktadır.
Bu sistemler, tüm projelerimizi kapsayacak şekilde belgelenmiştir. Sistemlerimiz, akredite denetim firmalarınca her yıl denetlenmektedir.
Ayrıca, tüm mutfak ve projelerimizde uygulanmakta olan Yönetim Sistemlerimizin etkinliği Hijyen&Kalite Yönetim Departmanında görevli Gıda Mühendislerimizce periyodik olarak denetlenmektedir. Gıda ve Kalite yönetim sistemlerinin uygulamadaki etkinliğinin ölçüldüğü bu denetimlerde temel felsefe "sürekli iyileştirme" olup, denetimler bir eğitim süreci olarak gerçekleştirilmektedir. Denetimler sırasında dezenfeksiyon işlemlerinin etkinliğinin izlenebilirliği için personelin ellerinden ve kullanılan ekipmanlardan sürekli numuneler alınmaktadır.Denetim sonuçları Operasyon Yöneticileri ile paylaşılarak iyileştirme yöntemleri belirlenmekte ve sonuçlar birlikte takip edilmektedir. Değerlendirmeler üst düzey toplantılarla aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık periyotlarla takip edilmektedir.
Kişi neyi, nasıl yapacağını bilirse “işi yapar” neden yapacağını da bilirse “işe yüreğini katar” ilkesi eğitimdeki temel yaklaşımımızdır. Gıda Güvenliği, Toplam Kalite, Çevre, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı konularında sürekli eğitimler verilmektedir. Tedarikçi Seçimiyle başlayan Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemimiz servis bitimine kadar geçen tüm süreçler çok özel tedbirler içermektedir.
Güvenli Gıdanın Kaliteli hammadde ile temini esasıyla Türkiye'nin kalite uygulamaları en güçlü tedarikçi firmaları ile çalışılmaktadır. Hammadde güvenilirliği, sürekli denetim ve analiz yöntemleri ile Hijyen Kalite Yönetim departmanımız tarafından sürekli izlenmektedir. Depolarımıza gelen her ürünün kabul kriterlerine uygunluğu, deneyimli ve eğitimli yöneticilerimiz tarafından kontrol edilir. Depolarımız, sıcaklık, etiket, FIFO, ambalaj vb. konularda günde en az iki defa kontrol edilir. Üretim planlamasında yine gıda güvenliği esasıyla planlama yapılır. Donmuş gıda, baharat, bakliyat vb. ürünler en az üç kez ayıklanarak üretim prosesine dahil edilir. Çiğ sebze ve meyveler ayıklama işleminden sonra, mevsime ve ürününe göre en az 3 ila 5 kere yıkama makinesinden geçirilir daha sonra dezenfekte edilir, durulanır, soğuk ortamda muhafaza edilir. Bu işlemde kullanılan yıkama makineleri Türkiye'de yalnızca YEMEKCHI tesislerinde mevcuttur.
Kızartmalık yağ konusu son derece önemlidir ve hassasiyetle izlenmektedir. YEMEKCHI 'de kızartmalık yağlar bir kullanımlıktır. Atık yağlar bir yasal zorunluluk olarak lisanslı aracı kurumlara teslim edilmektedir. Atık yağların kimyasal ve fiziksel analizleri takibimiz altındadır ve müşterilerimizle paylaşıma açıktır.
Personelimizin kişisel hijyeni en önde gelen konumuzdur. Bu nedenle, yarım saat arayla el yıkama, günde en az altı defa eldiven değiştirme, günde en az iki defa kıyafet yenileme, kolluk, maske kullanımı, detaylı sağlık taramaları rutin işlemlerimizdir.
Kullandığımız ekipmanlar, çalışma tezgahları, ayak havuzları günde üç defa dezenfekte edilmektedir.
Yemeklerimiz pişme, sevkiyat, projelerde kabul ve servis öncesinde sıcaklık ve duyusal kontrollerden geçirilmektedir. Yemek muhafazası gıda güvenliğimiz için kritik kontrol noktası olup paslanmaz çelik gastronomlara yerleştirilen yemekler, thermoboxlarda sevkiyat edilmektedir.
Sevkiyat öncesi ve servis öncesinde günlük tüm yemek çeşitleri, kullanma ve içme suyundan alınan numuneler merkezimizde +4°C'lik dolaplarda 72 saat boyunca saklanmaktadır. İhtiyaç halinde, numuneler bağımsız akredite laboratuarlarda analiz ettirilmektedir. Tüm temizlik- dezenfeksiyon işlemeleri, depolarda yapılan kontroller, girdi kontrol sonuçları, yemek pişirme- hazırlık basamakları, yemeklere yapılan kontroller ilgili personel tarafından kayıt altına alınarak geriye dönük olarak izlenebilirlik sağlanmaktadır.
İş ortaklarımızın güvenlik hassasiyetini en üst düzeyde karşılayabilmek için yemek sevkiyatı yaptığımız araçları kullanan şoförlerimiz, GBT taramasından geçirilmiş ve araçlarımız hologramlı güvenlik kartı ile donatılmıştır.
Tüm işlemlerimizde, Çevre Yönetim ve İş Güvenliği / İşçi Sağlığı yönetim sistemleri istikrarlı bir şekilde uygulanmaktadır.